Figyelem!

A Hosszúhetényi Kincsesház (Tájház- Kossuth u. 10) május 22-én nyitja meg kapuit. A Mecseki Óriáskalandhoz előzetes bejelentkezés, és túrafelszerelés szükséges. (Tel: 30/447- 4237) A táv hosszúsága miatt (3-4 óra) az indulást délelőtt 12 óráig tervezzék! Csak készpénzes fizetésre van lehetőség! A szabadtéri játékhoz védettségi igazolvány nem szükséges.

Szálláshelyek Püspökszentlászlón

Dömös Ház

Ismertető
Különálló ház 8+4 fő elhelyezését teszi lehetővé. Felszerelt konyha,nagy étkező,nagy nappali,tároló.fürdő-wc, három hálószoba 2-2-4 ágy,kis nappali ,zuhanyzó,wc. várja vendégeinket A házban tv és internet is van. A zárt udvarba parkolási lehetőség,sütés-főzésre alkalmas kerti felszerelés és medence teszi a pihenést vonzóbbá. .
Irányár: min. 4 fő, 1 éjszaka 5000Ft/Fő/Éj
                              2 éjszaka 3500Ft/Fő/Éj
                              3vagy több éjszaka 3000Ft/Fő/Éj
Elérhetőségek
 
Cím: Püspökszentlászló
Telefon:
E-mail cím:

Emma Vendégház

Ismertető

Az Emma Vendégház Püspökszentlászló felső részén található, címe: Püspökszentlászló 26. A házat utolsó lakója, Trecsek Emma után neveztük el, aki Püspökszentlászló utolsó szatócsboltját működtette. Az eredeti 18. századi, kb. 65 m2 alapterületű ház néhány éve teljes külső és belső felújításban részesült. Az Emmaházban villany, vezetékes hideg-meleg víz ellátás van. A viszonylag alacsony belmagasság miatt 185 cm feletti magasságú vendégeknek a ház nem nyújt teljes kényelmet. Az épületben két lakószoba, étkező-előtér, konyha, és WC-vel rendelkező fürdőszoba van. Mivel a fürdőszoba és WC használatához a hátsó szobán át kell menni, annak intimitása korlátozott lehet. Az Emmaházat ezért elsősorban családoknak és közeli jó ismerősöknek ajánljuk. Tornác, hintaágy és kőből készült terasz egészíti ki a ház berendezését. A terasz feletti szép domboldal bejárása már maga egy kisebb túra. Felkapaszkodva gyönyörű kilátást kapunk a Zengő oldalra.

Elérhetőségek
 
Cím: Püspökszentlászló 26.
Telefon:
E-mail cím:

Koós Vendégház

Ismertető

A Kelet-Mecsekben 4 napraforgóra minősített, pihenésre alkalmas, telefonnal (egyirányúsított), fatüzelésű kályhával felszerelt, felújított parasztház nagy területtel 2-4 fő részére kiadó. A környékén turistaútvonalak (Zengő, Hármashegy), arborétum, halastó, kastély található. 50 km-es körzetben van Pécs, Harkány, Siklós, a sikondai fürdő, Pécsvárad. A házat csak a vendégek használják, tulajdonos nem lakik ott. Az udvaron szalonnát sütni és főzni is lehet. Kerti bútorok teszik még kényelmesebbé a pihenést. Parkolás egy személyautó részére zárt, fedett helyen biztosított. Háziállatot nem fogadunk.

Elérhetőségek
 
Cím: Hosszúhetény, Püspökszentlászló 4
Kapcsolattartó: Koósné, Magdi
Telefon:
E-mail cím:
Weboldal:

Mackólak

Ismertető

A Pécs közelelében, Püspökszentlászlón egész évben nyitva tartó Mackólak Vendégház és Ökoportán szeretettel várjuk a természet csendjére és az állatok közelségére vágyó, a falu történelmi múltjával megismerkedni és azt átélni vágyó vendégeinket. Házunkban finn szaunázási – és masszázs lehetőséget kínálunk kedves vendégeink számára.
Különálló házban 3 szoba, 3 fürdőszoba, étkező, felszerelt konyha, az udvaron kemence, panorámás tűzrakóhely várja kedves vendégeinket. Vendégházunkban 10 fő helyezhető el, van 2 db 3 ágyas és egy 4 ágyas szobánk)
Vendégházunk szívesen ad helyet különféle kis létszámú testi-lelki megújulást hozó önismereti ill. mozgásterápiás csoportoknak, elvonulásoknak is.
A ház közelében van a püspöki kastély és arborétuma. A házból kirándulások, hegyi túrák tehetők a Kelet-Mecsek Tájvédelmi körzet legszebb részeire. Programjavaslatainkról részletesebben a honlapunkon található ” Program ötleteink” menüpontban lehet olvasni.

Elérhetőségek
 
Cím: Püspökszentlászló 10.
Kapcsolattartók:
Abonyi Bea Mészöly Gábor
Telefon:
E-mail cím:

Tamási Vendégház

Elérhetőségek
 
Cím: Püspökszentlászló 25.
Kapcsolattartó: Schumann Zoltán
Telefon:
E-mail cím:

Vackor Vendégház

Ismertető

A nevét a hegyoldalon lévő vadkörtefákról nyerő Vackor Vendégház Püspökszentlászló alsó részén a 15. szám alatt található. A Vackor Vendégház eredeti, XVIII. század második felében épült lakóépületet, istálló-pajta épületet és 2011-ben hozzáépített épület részeket foglal magában. Az U-alakú, összesen 260 m2-es épületben négy, saját fürdőszobával és független bejárással rendelkező lakóegység található. A ház közepén található a konyha-étkező helyiség, ahol komplett, minden igényt kielégítő konyha és 30 fő teljes ellátását szolgáló felszerelés található. A lakó- és konyha-étkező helyiségeken kívül a Vackorházban két nappali szoba, borospince, pihenő-pajta, istálló-raktár, és padlás-galéria is van. A kisebbik nappaliban egy komplett kiskonyha és cserépkályha is található. Ehhez a szobához egy WC helyiség is csatlakozik. A hosszú nappaliban 30 fő is tud egyszerre étkezni, vagy foglalkozást tartani. A hatalmas tetőteraszon akár 60-70 fő is leültethető egyszerre. A hegyoldalban kiépített tűzrakó van padokkal, kilátással a Zengőre.

Elérhetőségek
 
Cím: 7694 Hosszúhetény, Püspökszentlászló 15.
Telefon:
Weboldal:
E-mail cím:

Zengő Vendégház

Ismertető

A Zengőlak Püspökszentlászló közepén, a harangtoronynál található, címe: Püspökszentlászló 22. Utcára nyíló pincekapujáról könnyen felismerhető. Az eredeti, 18. században épült ház alapterülete kb. 100 m2. A felújításra a Püspökszentlászlóra jellemző védett építészeti kialakítással került sor. Az épületben két lakószoba, egy légterű étkező – konyha – folyosó és két, WC-vel rendelkező, fürdőszoba van. Az utcai szobában 3 ágy és egy kinyitható pótágy, a hátsó szobában 4 ágy és egy pótágy található. Tornác, valamint utcáról nyíló borospince egészíti ki a házat. A hátsó lakószobában szép cserépkandalló került beépítésre. A folyamatos melegvíz-ellátásról egy nagyteljesítményű napkollektoros bojler gondoskodik. A telken egy gazdasági épület is van, mely két helyiségből áll: a több száz éves egykori istállóból és a tárolásra szolgáló pajtából. Az istálló mögött gyermekhinta és csúszda található. A ‘hegyről’ gyönyörű a kilátás minden irányban

Elérhetőségek
 
Cím: 7694 Hosszúhetény, Püspökszentlászló 22.
Telefon:
Weboldal:
E-mail cím:
Right Menu Icon
palyazat