MECSEKI ÓRIÁS KALAND

Mecseki mondák kincsvadászata

 

KINCSKERESŐ JÁTÉK MENETE

 

A játékot egyénileg vagy csoportosan lehet játszani, de mindkét esetben csak 1 db egységcsomagot (tarisznyát), és a sikeres játék végén 1 db ajándékot (kincset) kap(nak) a játékos(ok). Az egységcsomagot az adott település Kincsesházában lehet megvásárolni 5000 Ft-ért. A játékban résztvevők optimális létszáma maximum 5 fő.

Kétfajta játék van: Rejtett kincseket kutatva és Mecsekkaland.

 

KINCSESHÁZAK

EGYSÉGCSOMAG TARTOZÉKA

Tarisznya – Igazolvány – Játéklap – Feladatlap

(Ha valakinek több játékot is szándékában áll játszani, csak 1 db Igazolványt kell használnia)

 

JÁTÉKLAP – ÚTMUTATÓ

5./ A szám az adott állomást jelöli.

 

A kérdésekre a választ a Feladatlap táblázatában kell megadni. Lesz azonban, amikor nem választ kell adni, hanem feladatot teljesíteni.

 

→ A nyíllal jelölt szöveg a tájékozódást segíti.

Plusz útvonalon plusz kérdéseket, illetve plusz feladatokat is meg lehet oldani. Az itt megoldott helyes válaszokkal, illetve a feladatok teljesítésével a Feladatlap rossz feleletein lehet javítani.

Játékon kívül egyéb érdekességeket is fel lehet kutatni, de ezért nem jár plusz pont.

 

A beszúrt idézetek az adott település helytörténeti szeletkéi: mondák, mesék, anekdoták és némi valóság…

(A kérdésekre a választ útközben lehet megtalálni, de a Játéklapot is alaposan át kell olvasni. Lesznek olyan kérdések is, amelyet csak a helyiek tudnak megválaszolni, őket kell tehát kérdezni. S lesz olyan kérdés, ahol bizony éteri segítséget kell kérni J)

 

REJTETT KINCSEKET KUTATVA

 

Rövidebb táv, viszonylag könnyű terepen, javarészt a települések határán belül, 8 db játék

Időtáv: egy-egy játék megközelítőleg 2-3 órát vesz igénybe.

A játék a települések helytörténetére épül. Aki végigmegy egy útvonalon, megismeri az adott település múltját, jelenét, anekdotáit, mondáit, meséit.

Néhány esetben település-párok kincseit kell felkutatni, ezeknél gépkocsi használata is ajánlott.

Az „igazi” kincsvadászat során a játékosok valamennyi település kincseit felkutatják, így a játék kapcsán megismerhetik az összes település történetét.

A játékok tetszőleges sorrendben játszhatók, a települések tetszőleges sorrendben felkereshetők, időbeni megkötöttség sincs.

Ha valakinek több játékot is szándékában áll játszani, csak 1 db igazolványt kell használnia.

Rejtett kincseket kutatva kincskereső játékok adott település Kincsesházából indulnak. A Játéklap segítségével végig kell menni a kincskereső úton, s menet közben a Feladatlapon válaszolni kell a Játéklapon feltett kérdésekre, illetve teljesíteni kell a feladatokat.

A játék végén a Kincsesházban a Kincstárnok ellenőrzi a feladatokat, az Igazolványban aláírással és pecséttel igazolja a sikeres játékot és átadja a játékosnak az ajándékot.

Ezután az Igazolvánnyal együtt el lehet menni a következő településre újabb egységcsomagért.

 

MECSEKKALAND

 

Hosszabb táv, település határain kívül, hegyvidéki terepen, 1 db játék

 

Útvonal hossza: 20 km; Szintemelkedés 500 m

Mecsekkaland kincskereső játék egységcsomagját a szászvári vagy a kárászi Kincsesházban lehet megvásárolni. A játék mindkét településről teljesíthető.

A Játéklap segítségével végig kell menni a kincskereső úton, s menet közben a Feladatlapon válaszolni kell a Játéklapon feltett kérdésekre, illetve teljesíteni kell a feladatokat.

A játék végén a szászvári vagy a kárászi Kincsesházban a Kincstárnok ellenőrzi a feladatokat, az Igazolványban aláírással és pecséttel igazolja a sikeres játékot és átadja az ajándékot.

 

KINCS (AZ AJÁNDÉK)

 

  • Ha valaki egyénileg (vagy csoportosan) sikeresen teljesít 1 db Rejtett kincseket kutatva játékot – végigmegy az úton és minden kérdést, feladatot helyesen megold –, 1 db helyi kézműves termék (méz, lekvár, bor, ékszer, kerámia, mesekönyv, stb.) közül választhat. Minden településen, minden sikeres kincskeresés után jár egy ajándék. Ha valaki egyénileg (vagy csoportosan) sikeresen teljesíti a Mecsekkaland kincskeresést, szintén 1 db helyi kézműves termék közül választhat.

 

  • Ha valaki egyénileg (vagy csoportosan) sikeresen teljesíti az összes (8 db) Rejtett kincseket kutatva kincskeresést – végigmegy az útvonalakon és minden kérdést, feladatot helyesen megold –, a helyi termékeken felül 1 db Koboldok kincse c. mesekönyvet kap.

 

  • Ha valaki egyénileg (vagy csoportosan) sikeresen teljesíti az összes (8 db) Rejtett kincseket kutatva kincskeresést, valamint ezen felül sikeresen teljesíti a Mecsekkaland kincskeresést, a felsorolt kincseken kívül 1 pakli Koboldok kincse kártyát is kap, amelyet a szászvári vagy a kárászi Kincsesházban vehet át.
Right Menu Icon
palyazat